Mezőgazdasági őstermelők bejelentkezése környezetvédelmi termékdíj fizetésre - KKP Bt

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hasznos információk
A Magyar Agrárkamara (MA) közleményében emlékeztet arra, hogy a termékdíjról szóló, tavaly módosított törvény értelmében azok az agrártermelők, akiknek a mezőgazdasági termelésből származó árbevétele nem haladja meg az 50 millió forintot, átalány formában tehetnek eleget, illetve kell eleget tenniük a termékdíj-fizetési kötelezettségüknek. Az átalány alá 2010. április 20-ig kellett bejelentkezni.  
A Vám- és Pénzügyőrség (VP) ugyanakkor mulasztási bírság fizetése nélkül tette lehetővé, hogy azok a termelők, akik határidőig nem tettek eleget a termékdíjjal kapcsolatos bejelentkezési, illetve fizetési kötelezettségeiknek, június 30-ig pótlólagosan megtehetik azt. A késedelmes teljesítés ugyanakkor nem mentesít a késedelmi pótlék, vagy az önellenőrzési pótlék, és utólagos termékdíj megfizetése alól - figyelmeztet a MA.
A köztestület közleménye kitér arra, hogy a könnyítés nem csak azokra a termelőkre vonatkozik, akik még nem jelentkeztek be, hanem azokra is, akik a korábbi évek kötelezettségeit nem, vagy csak részben teljesítették. Ők ennek pótlását egyszeri, átmeneti intézkedés keretében tehetik meg 2010. június 30-ig.
Fenti lehetőség azokat a termelőket (őstermelőket, családi gazdálkodókat, állattenyésztőket, vagy más gazdaságokat is) érinti, akik termékeiket maguk csomagolják és értékesítik, illetve saját célra használják fel. Így a műanyag zacskót, zsákot, fóliát, műanyag, vagy faládát, raklapot használókat, például zöldség-, gyümölcs termelőket, takarmány-, vagy vetőmag előállítókat, de a bálazsineget, bálahálót használó állattenyésztőket is, ha a bálázott takarmányt, alomszalmát saját gazdaságban felhasználják, vagy a többletet értékesítik.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz